Ελλάδα

Μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς και γεμάτα ΚΤΕΛ: Οι Αθηναίοι έσπευσαν στην επαρχία

18.05.2020 | 17:00 Eνσωμάτωση

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα και στα ΚΤΕΛ σχηματίστηκαν ουρές από επιβάτες που περίμεναν την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό. Η τροχαία κάνει εντατικούς ελέγχους στα ΚΤΕΛ για υπεράριθμους επιβάτες ενώ οι οδηγοί των ΚΤΕΛ λένε πως επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνο 25 επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο. Μέχρι το βράδυ μόνο από το ΚΤΕΛ του Κηφισού θα μεταφερθούν πάντως 2.500 επιβάτες. 

Ουρές στα διόδια από το πρωί, ουρές και στα ΚΤΕΛ…

Χιλιάδες Αθηναίοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους με το που άναψε το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Αδιάψευστος μάρτυρας του μποτιλιαρίσματος οι επαγγελματίες οδηγοί που δεν θα χαρούν άλλο τους άδειους δρόμους.

Στις Εθνικές οδούς η τροχαία έκανε συνεχείς ελέγχους στα ΚΤΕΛ για να μην μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες.

Στον σταθμό του Κηφισού οι εικόνες θύμιζαν όχι μια συνηθισμένη Δευτέρα του Μαΐου αλλά Δεκαπενταύγουστο.

Με μάσκα, γάντια και το πολυπόθητο εισιτήριο στα χέρια οι επιβάτες περίμεναν την επιβίβαση τους στα ΚΤΕΛ που πλέον ταξιδεύουν με μόλις 25 επιβάτες.

Λιγότερες διαθέσιμες θέσεις σημαίνουν πάντως μειωμένα έσοδα και από την άλλη οι επιβάτες που μένουν σε κάποιο σημείο στο μέσο της διαδρομής βλέπουν τα ΚΤΕΛ να περνούν γεμάτα χωρίς να μπορούν να τους επιβιβάσουν.

Η κίνηση στην Πάτρα προς την Αθήνα ήταν λιγότερη μεν αρκετή όμως για να γεμίσουν και εδώ οι 25 θέσεις που επιτρέπεται να διαθέτει κάθε λεωφορείο.

Τηρώντας αποστάσεις οι επιβάτες έκοβαν εισιτήρια και όλοι ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι φοιτητές που αναγκάζονται να κάνουν το ταξίδι προς την Αθήνα για τις σπουδές τους.

Οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ λένε πως αν και μετά βίας βγάζουν τα έξοδά τους θα εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες.

Ήδη πάντως παρά την σχετικά μικρή ζήτηση, με το «καλημέρα» επιβλήθηκε ένα πρόστιμο σε ΚΤΕΛ που είχε έναν υπεράριθμο επιβάτη.

Η εικόνα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει μόνη της. Ελάχιστοι επιβάτες που φορούν μάσκες αφού και στα αεροπορικά ταξίδια τα μέτρα είναι αυστηρά.

Επιβάτες πάντως λένε πως οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να τους έχουν βάλει να κάθονται σε μεγαλύτερη απόσταση.

Η καραντίνα συνεχίζεται για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Στην Κρήτη η μεγάλη είδηση είναι βεβαίως η επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας. Την πρώτη ημέρα από τον Πειραιά έφτασαν στην Κρήτη περίπου 700 επιβάτες, ενώ προς τον Πειραιά ταξίδεψαν 500.  Από τις 25 του μήνα οι μετακινήσεις θα απελευθερωθούν και στα υπόλοιπα νησιά.