Ελλάδα

Μαζικές αναχωρήσεις για την επαρχία την πρώτη μέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων

18.05.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Ανακουφισμένοι και ταυτόχρονα ανυπόμονοι για να συναντηθούν με τους δικούς τους ανθρώπους, έδειχναν οι επιβάτες των ΚΤΕΛ, αλλά και όσοι τους περίμεναν στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων. 

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν και στα διόδια, καθώς, τώρα που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να επισκεφτούν τα χωριά ή τα εξοχικά τους.

Συνταξιούχοι που θέλησαν να επισκεφθούν τις εξοχικές τους κατοικίες, φοιτητές που επιστρέφουν στην πόλη που σπουδάζουν για την εξεταστική περίοδο, γονείς που ήρθαν να δουν τα παιδιά τους κι εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα. Αυτοί ήταν που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα από την πρώτη κιόλας μέρα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων.

Την πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων ταξίδεψαν από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού, 2.500 επιβάτες και 1.000 επιβάτες από τα ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων. 

Μέχρι αργά το απόγευμα από τον Ισθμό της Κορίνθου είχαν περάσει 18.500 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν περισσότερα από 38.000 αυτοκίνητα.

Στο ΚΤΕΛ Αχαΐας, στην Πάτρα, η κίνηση ήταν αυξημένη, όπως και στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου, καθώς οι κρητικοί άρχισαν πάλι να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των νομών του νησιού.

Οι επιβάτες όλων των μέσων ήταν ενημερωμένοι για τους κανόνες που έπρεπε να τηρηθούν, φορούσαν όλοι τις μάσκες κατά την επιβίβασή τους και τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.