Πολιτική

Κυρανάκης – Δούρου – Σοφιανός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο MEGA

18.05.2020 | 11:00 Eνσωμάτωση

Πολιτική κόντρα είχαν στην εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, η κ. Ρένα Δούρου πρώην περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

Για τα σενάρια εκλογολογίας, η κ. Δούρου ανέφερε πως η συζήτηση για πρόωρες εκλογές δεν προσφέρει στη χώρα εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης. 

Η κ. Δούρου έθεσε τα ερωτήματα για το το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση στα θέματα της Παιδείας και της μικρομεσαίας τάξης, των καταστηματαρχών, της εστίασης, του τουρισμού.

«Οι ξενοδόχοι είναι στα κάγκελα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά τα ζητήματα.

Άσκησε κριτική στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες ρυθμίστηκαν μεταξύ άλλων θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και θέματα της Παιδείας, κάτι «που μας πάει πίσω στο 2010 όταν η πατρίδα μας μπήκε στα μηνμόνια». Και υπεραμύνθηκε της ψήσισης ΠΝΠ κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε με τη σειρά του στα ζητήματα της Παιδείας τονίζοντας ότι τα σχολεία ανοίγουν με ελλιπείς όρους και πρϋποθέσεις. 

Όπως είπε η τωρινή κυβέρνηση ακολουθεί την πρακτική της προηγούμενης και καταθέτει ένα  αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να αποσυρθεί.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε εξάλλου τη ρύθμιση για μετάδοση των μαθημάτων «on line». Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, τόνισε ότι «αυτά τα παιχνίδια εκπορεύονται από την κυβέρνηση και αξιοποιούνται και από την αξιωματική αντιπολίτευση» για λόγους αποπροσαναταλοσισμού από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο κ. Κυρανάκης από την πλευρά του ξεκίνησε την τοποθέτησή του με το ερώτημα αν θα πρέπει να μπει στη συζήτηση το θέμα «με τον κ. Δ. Παπαδημούλη που νοικιάζει τα ακίνητά του σε πρόσφυγες» και το ότι κάνει «μπίζνες με μετανάστες».

Κατηγορίες εξαπέλυσε και για το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Μαντά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «είναι μέλος ΜΚΟ που συμμετείχε σε σκάνδαλο για το μετατραυματικό στρες».

Η κ. Δούρου έδωσε την απάντηση της στις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Ανέφερε δε ότι συζήτηση θα πρέπει να γίνει όχι για τις περιπτώσεις των πολιτικών στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Κυρανάκης, αλλά για τους πολιτικούς που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί στην ερώτηση που της τέθηκε για τα δάνεια του κ. Π. Καμμένου. 

Η πολιτική κόντρα συνεχίστηκε με την κ. Δούρου και τον κ. Κυρανάκη να ανταλλάσουν σφοδρές αλληλοκατηγορίες.