Καιρός

Καιρός: Συνεχίζονται έως την Πέμπτη 21/5 οι υψηλές θερμοκρασίες

18.05.2020 | 14:07 Eνσωμάτωση

Άλλη μια ιδιαίτερα θερμή μέρα έχουμε μπροστά μας, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα επανέλθει σιγά σιγά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο την Πέμπτη περιμένουμε μια σύντομη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη, όσο πιο νότια τόσο περισσότερο ήλιο περιμένουμε. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά με αραιές νεφώσεις και προς το βράδυ θα πυκνώσουν τοπικά στο Ιόνιο και τα δυτικά. Για άλλη μια μέρα ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική για τις περισσότερες περιοχές.

Συνεχίζονται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περισσότερο στα νότια, με 38 βαθμούς μέγιστες τιμές στη Πελοπόννησο, στα νότια τμήματα της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές, το μεσημέρι περιμένουμε 31 βαθμούς στα βόρεια, 33-34 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 35 στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3-4 και στο νότιο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως 3-5 και πρόσκαιρα στο ΒΑ Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 20-35 και μεταβλητούς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 19-29 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια και οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη στα 3-5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Τοπικές βροχές περιμένουμε στα δυτικά και βόρεια ορεινά κυρίως μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες.

Όμως το βράδυ και από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Άστατος ο καιρός την Πέμπτη με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας στο βόρειο Αιγαίο

τα 6-7 και ίσως τοπικά 8 μποφόρ.