Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία και στο βάθος… κάμερες

18.05.2020 | 09:31 Eνσωμάτωση

Στις τάξεις επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, μετά από δύο μήνες.

Τα τμήματα θα χωρίζονται και οι μισοί μαθητές θα παρακολουθούν παραδόσεις Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκεύη και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με κάθε νέα εβδομάδα να υπάρχει εναλλαγή για τα τμήματα.

Την ίδια ώρα, στα σχολεία υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ οι μαθητές καλούνται να προσέχουν και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η Λυκειάρχης του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, Σμαράγδα Τσίγκα, μίλησε στο «MEGA Mag», εξ αφορμής, της πλήρης επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την κ. Τσίγκα, η προσέλευση των μαθητών της Γ΄Λυκείου, οι οποίοι έχουν επιστρέψει εδώ και μια εβδομάδα στα θρανία, είναι μειωμένη και όσο περνάμε οι μέρες θα μειώνεται.

Σε ότι αφορά το θέμα της τοποθέτησης καμερών στην τάξη, η διευθύντρια ήταν ξεκάθαρη.

«Μετά το κλείσιμο των σχολείων, έγιναν μεγάλες προσπάθειες των εκπαιδευτικών να στήσουν ηλεκτρονικές τάξεις και πλατφόρμες, μέσα σε λίγες μέρες. Δεν είμαστε έτοιμοι για μάθημα με κάμερες, θα λειτουργήσουμε ερασιτεχνικά. Επίσης το ΦΕΚ κάνει λόγο ότι με την κάμερα πρέπει να μεταδίδεται η διδασκαλία και όχι η εξέταση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.