Ελλάδα

Δημόπουλος στο MEGA: Θα ελέγχονται για covid οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα

18.05.2020 | 18:58 Eνσωμάτωση

Ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ, σχολίασε στο LIVE NEWS την πορεία άρση των μέτρων μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα. Ποια θα είναι η διαχείριση των τουριστών όταν γίνει η έναρξη της τουριστικής περιόδου

Μόλις 2 νέα κρούσματα του κορωνοϊού διαγνώστηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που 2 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για την ζωή. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σχολίασε στο LIVE NEWS την πορεία εξέλιξης της πανδημίας μετά την άρση των μέτρων και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

«Δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να παίρνουμε θάρρος από την απόδοση των μέτρων, και από την συμμετοχή όλων μας. 

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εφαρμόζει τα μέτρα. Δύο εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων δεν έχουμε ένδειξη για υποτροπή. 

Είναι θετικό ότι προχωράμε και απεγκλωβίζεται ο κόσμος και ανοίγει η κοινωνία και παίρνει φόρα η οικονομία. 

Αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η χαλάρωση ξεκίνησε όταν ο επιπολασμός του ιού ήταν χαμηλός», ανέφερε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: «Δεν ξέρουμε πόσο επιδρά θετικά όχι μόνο η προσαρμογή των πολιτών στα μέτρα, αλλά και η ζέστη. 

Υπάρχει μια μείωση των σωματιδίων του ιού μέσω της χρήσης της μάσκας. Η τελική ανάλυση μιας πανδημίας γίνεται στο τέλος της».

Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών, είπε πως: «Θα γίνει μια επιλογή κρατών και θα υπάρξει και έλεγχος των ατόμων που θα έρθουν στη χώρα μας. 

Δεν θα υπάρχει αθρόα προσέλευση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μελετημένα, είναι σταδιακά. Όλα γίνονται με βάση ένα πρόγραμμα».