Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τελευταίοι και απογοητευμένοι οι εστιάτορες

18.05.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Με αισθήματα απογοήτευσης για το παρατεινόμενο κλείσιμο των καταστημάτων τους, τώρα που η υπόλοιπη αγορά απελευθερώνεται, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. 

Τα ρολά θα ανέβουν την επόμενη Δευτέρα, οι καταστηματάρχες ωστόσο δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον όγκο των υποχρεώσεων που συσσώρευσε η καραντίνα.

Tο άλλοτε πολύβουο κέντρο της Αθήνας έρημο και σιωπηλό. Κλειστά και έρημα και τα εστιατόρια, μπαρ και καφέ του κέντρου, που ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι  απευθύνουν κραυγή αγωνίας και επιβίωσης. Την ερχόμενη Δευτέρα επανεκκινούν, είναι άγνωστο όμως πόσα θα καταφέρουν να ανοίξουν.

Ο 43χρονος Αλέξανδρος Κελτσόπουλος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης στην οδό Μητροπόλεως και απασχολούσε προ κορωνοϊού 17 εργαζομένους. Τώρα η επιχείρηση είναι κλειστή μέχρι νεωτέρας. 

Η Ρούλα Καραμάνου πριν έναν χρόνο άνοιξε την επιχείρηση στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα είναι ασαφές εάν θα καταφέρει να τη διατηρήσει ζωντανή, αφού αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις που τρέχουν.    

Με την άρση των μέτρων οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εξ’ ολοκλήρου το ενοίκιο των επιχειρήσεών τους. 

Οι ιδιοκτήτες του κλάδου της εστίασης του κέντρου της Αθήνας θέλουν να καταφέρουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους με αξιοπρέπεια διατηρώντας το πρωτόκολλο υγιεινής για πελάτες και εργαζομένους.