Ελλάδα

Αναχωρούν τα πλοία για Κρήτη – Σε τεστ υποβλήθηκαν οι επιβάτες της πρώτης πτήσης που έφτασε από Γερμανία

18.05.2020 | 21:09 Eνσωμάτωση

Από τη Δευτέρα (18/5) ξεκίνησαν τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη. Σήμερα κατέφθασε στην Ελλάδα η πρώτη διεθνής πτήση που έφτασε από Γερμανία

Άνοιξαν οι μετακινήσεις από και προς το νησί της Κρήτης για του πολίτες. Για τα υπόλοιπα νησιά η μετακίνηση ανοίγει από την προσεχή Δευτέρα (25/5) έφοσον όλα εξελιχθούν ομαλά. 

Σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίστηκαν ουρές με τους επιβάτες να περιμένουν υπομονετικά να επιβιβαστούν στο πλοίο, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πλοία ταξιδεύουν με το 55% των επιβατών.  Οι περισσότεροι που ταξιδεύουν είναι φοιτητές, εργαζόμενοι και κάποιοι που ταξιδέυουν προς τα εξοχικά τους σπίτια. 

Πυκνώνουν οι πτήσεις – Αφήχθη η πρώτη πτήση της Lufthansa

Την αεροπορική της διασύνδεση με 14 χώρες αποκαθιστά σταδιακά η Ελλάδα, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Οι μεγάλοι παίκτες των αερομεταφορών ξεκινούν δειλά-δειλά τον προγραμματισμό των δρομολογίων τους τόσο στο δίκτυο του εσωτερικού όσο και σε επίπεδο διεθνών πτήσεων.

Το νήμα έκοψε η Luthansa με την πτήση της να προσγειώνεται τη Δευτέρα στις 17:00 στο Ελ. Βενιζέλος.

Όλοι οι επιβάτες πέρασαν από το τεστ, αν κάποιος βγει θετικός θα πάει σε ειδικό ξενοδοχείο του ΕΟΔΥ, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν κανονικά τον προορισμό τους. 

Τόσο η Aegean όσο και η Olympic Air, με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι θα κάνουν το πρώτο βήμα αύξησης της συχνότητας των πτήσεων, που θα ξεκινήσουν από σήμερα, 18 Μαΐου, και θα είναι για Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Από τις 25 του μήνα, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και για Κέρκυρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις προς το εξωτερικό, με προορισμούς τη Γενεύη, τις Βρυξέλλες, τη Ζυρίχη και το Μόναχο.