Πολιτική

Ανασχηματισμός αντί εκλογών στο τραπέζι του Μαξίμου

18.05.2020 | 21:09 Eνσωμάτωση

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές επιδιώκει να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου, κορυφαίοι υπουργοί ωστόσο συντηρούν τη συζήτηση περί ανασχηματισμού. Στην άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύει την ρητορική προσέγγισης προς το Κίνημα Αλλαγής.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει μεν κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ωστόσο εκείνα που μιλούν για επικείμενο ανασχηματισμό παραμένουν στο τραπέζι.

Παρά τη διαρροή με την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέψευσε τα περί ανασχηματισμού, παραμένει ανοικτό το καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα.

Στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν τις πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του και επίσημα για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απευθυνόμενος πρωτίστως στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει κάθε σενάριο προσέγγισης. Το πρωί, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis, με ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα και στην Κουμουνδούρου και στο εσωτερικό του κόμματός της.

Τα σενάρια εκλογών και ανασχηματισμού εκπορεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου και τα εκμεταλλεύεται η Κουμουνδούρου, λέει το ΚΚΕ.

Για βαρύ λογαριασμό στις πλάτες των πολιτών λόγω της πανδημίας κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.