Κόσμος

Οργή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Βέλγιο – Γύρισαν την πλάτη στην πρωθυπουργό

17.05.2020 | 22:29 Eνσωμάτωση

Έναν απαξιωτικό τρόπο επέλεξαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο των Βρυξελλών για να δηλώσουν την αγανάκτησή τους για το σύστημα υγείας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας που έλαβε η βελγική κυβέρνηση. 

«Κρύα» υποδοχή επεφύλασσαν στην πρωθυπουργό του Βελγίου, Σοφί Βίλμες, γιατροί και νοσοκόμοι σε κεντρικό νοσοκομείο των Βρυξελλών. 

Σε μια προγραμματισμένη επίσκεψή της στο νοσοκομείο όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού, γιατροί και νοσοκόμοι γύρισαν την πλάτη τους κατά την άφιξή της, θέλοντας να εκφράσουν την οργή τους, όπως είπαν, για την κατάσταση. 

Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, σε ανακοίνωσή τους, δήλωσαν απογοητευμένοι με τον κυβερνητικό χειρισμό της κρίσης καθώς και των πολιτικών για τη δημόσια υγεία γενικά. Το Βέλγιο τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό για την υγεία, οι μισθοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί και υπάρχουν και ελλείψεις προσωπικού. 

Τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται στο Βέλγιο, ωστόσο αυτό που δεν έχει απαντηθεί επαρκώς ακόμη είναι γιατί έχει 9.052 νεκρούς, τη στιγμή που χώρες σαν την Ελλάδα, που έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό, έχει 163.