Ελλάδα

Καθημερινό φαινόμενο ο συνωστισμός σε πλατείες

17.05.2020 | 21:04 Eνσωμάτωση

Καθημερινά φαινόμενα συνωστισμού καταγράφονται σε πλατείες μετά την άρση της καραντίνας, καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά. Το βράδυ του Σαββάτου, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν σε πλατεία στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος. 

Ένταση και κυνηγητό χτες το βράδυ στα στενά της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη.  

Η εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε την αντίδραση των νεαρών, που διασκέδαζαν στην περιοχή. Ακολούθησε ένταση, με τους αστυνομικούς να απωθούν τους νεαρούς. Κάποιοι από αυτούς έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Οι νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αστυνομική επέμβαση, σημειώνοντας ότι έγινε χρήση βίας και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας.

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στη Ναύπακτο. Η παραλία γέμισε με παρέες που πήρα ποτά από take away μπαρ της περιοχής. 

Το πάρτι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με τους νεαρούς να διασκεδάζουν με ποτά και μουσική. 

Σκηνές συνωστισμού και στην Γλυφάδα, με αρκετούς νεαρούς να παίρνουν ποτό take away και να το πίνουν με την παρέα τους στην πλατεία.