Ελλάδα

Επέμβαση της Αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας Καλλιθέας στη θεσσαλονίκη

17.05.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

Η άρση της καραντίνας χωρίς ταυτόχρονα το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης προκαλεί καθημερινά φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και κάποιες φορές, μάλιστα η κατάσταση ξεφεύγει. 

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται πάνω στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη και προσπαθούν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους νεαρούς, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας περί μη συγχρωτισμού λόγω κορωνοϊού.

Η εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων προκαλεί την αντίδραση των νεαρών. Κάποιοι από αυτούς φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Ακολουθεί ένταση με τους αστυνομικούς να απωθούν τους νεαρούς. Ορισμένοι στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Οι νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αστυνομική επέμβαση, σημειώνοντας ότι έγινε χρήση βίας και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η "ακροδεξιά" κανονικότητα που ετοιμάζουν δε μας χωράει. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας».

Σκηνές συνωστισμού όμως είχαμε και στη Γλυφάδα με αρκετούς νεαρούς να παίρνουν ποτό take away και να το πίνουν με την παρέα τους στην πλατεία.