Κόσμος

Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων σε όλη την Ευρώπη

17.05.2020 | 14:39 Eνσωμάτωση

Σφοδρές αναταράξεις προκαλεί στην Ευρώπη η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, παρά την μερική άρση τους.

Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά των μέτρων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι διαδηλώσεις κατά του lockdown παίρνουν πλέον την μορφή ντόμινο.

Σε έντεκα μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το πλήθος ετερόκλητο, από συνωμοσιολόγους μέχρι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από ακροδεξιούς μέχρι οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Ο Ατίλα Χίλντμαν είναι ένας βίγκαν τηλεοπτικός σεφ, γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας που εκφράζει.

Διοργάνωσε την διαμαρτυρία στο Βερολίνο και φρόντισε να προωθήσει την υγιεινή διατροφή.

Στη Βρετανία, δεκαεννέα διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο αδελφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, συνελήφθησαν από την αστυνομία του Λονδίνου για παραβίαση των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα.

Στην Πολωνία, η αστυνομία της Βαρσοβίας έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν από την κυβέρνηση να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, απαιτώντας την επανεκκίνηση της οικονομίας ενόψει και των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Διαδηλώσεις εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης στην κρίση του νέου κορωνοϊού είχαμε και στη Μαδρίτη στην Ισπανία, με τους συμμετέχοντες να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Στην πλούσια συνοικία Σαλαμάνκα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να επιβάλει τα μέτρα περιορισμού.

Η ελβετική αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στη Βέρνη.

Η αστυνομία μπλόκαρε την πρόσβαση στην ομοσπονδιακή Πλατεία και ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια.