Ελλάδα

Αποκλειστικό MEGA: Η 58χρονη που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση στην Ιταλία μιλά για την εμπειρία της

17.05.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Ελπίδα για ζωή δίνει η ιστορία της 58χρονης Ρούλας Μαροπούλου, η οποία εν μέσω κορωνοϊού κατάφερε να μεταβεί στην Ιταλία για να μεταμοσχευθεί. Η κυρία Μαροπούλου μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, αντικρίζοντας τη νέα της ζωή μετά την επέμβαση.

Με χαμόγελα οι γιατροί στο Μπάρι της Ιταλίας αποχαιρέτησαν την Ελληνίδα ηρωίδα τους. Τη γυναίκα που έσωσαν μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, όταν μεταφέρθηκε εκτάκτως στην Ιταλία για μεταμόσχευση ήπατος. 

Η ευγνωμοσύνη της ασθενούς για τους ανθρώπους που της έσωσαν τη ζωή είναι ζωγραφισμένη στα μάτια της 

«Έπεσα σε καλούς γιατρούς, σε καλούς ανθρώπους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ήταν αρχές Απριλίου όταν η Ρούλα Μαροπούλου που νοσηλεύεται με ηπατική ανεπάρκεια στην Αθήνα πέφτει σε κώμα. Οι γιατροί στην Ελλάδα αναζητούν μόσχευμα, όμως εν μέσω κορωνοϊού δεν βρίσκουν λύση.

Η ελπίδα έρχεται από την Ιταλία και η 58χρονη γυναίκα μεταφέρεται στο Μπάρι, χωρίς σύνοδο, καθώς τα σύνορα έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού.

Η μεταμόσχευση στο νοσοκομείο του Μπάρι γίνεται το Πάσχα, σε μια περίοδο που στην Ιταλία ο θάνατος είναι πρώτη είδηση. Η ζωή όμως βγαίνει νικήτρια. Η Ελληνίδα ασθενής λαμβάνει το πολυπόθητο μόσχευμα και μαζί μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Η κ. Ρούλα περιγράφει στο MEGA την στιγμή που ανοίγει τα μάτια της στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ιταλικού νοσοκομείου.

«Ξύπνησα και είδα ανθρώπους πολλούς με άσπρες μπλούζες, παντελόνια. Νόμιζα ότι ήταν άγγελοι».

Μόνη της σε μια χώρα που καθημερινά μετρά νεκρούς προσπαθεί να κερδίσει τη ζωή. Μια Ελληνίδα γιατρός που ζει στο Μπάρι επιστρατεύεται για να τη βοηθήσει. 

Την Τρίτη το πρωί κ. Μαροπούλου αποχαιρέτησε τους γιατρούς και νοσηλευτές στο Μπάρι. Επέστρεψε στην Ελλάδα με αεροδιακομιδή και νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. 

Οι γιατροί πλέον έχουν επικεντρωθεί στην αποθεραπεία της ασθενούς. Σε λίγες μέρες η κ. Ρούλα θα πάρει εξιτήριο. Όπως λέει χρωστάει τα πάντα στους ήρωες με τις άσπρες ποδιές, Έλληνες και Ιταλούς.