Ελλάδα

Αγωνιούν οι ιδιοκτήτες των παιδότοπων

17.05.2020 | 07:34 Eνσωμάτωση

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ιδιοκτητών παιδοτόπων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις του.

Παρά τη σταδιακή επαναλειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, μέχρι στιγμής, οι παιδότοποι είναι… εκτός χάρτη, καθώς είναι χώρος που φύσει έχει συνωστισμό και επαφή μεταξύ των παιδιών.

Ως εκ τούτου, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο πλάνο για την επαναλειτουργία τους και τις προύποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε αυτή να λάβει χώρα.

Οι παιδότοποι ήταν τα πρώτα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο λόγω κορωνοϊού, ενώ, αναμφισβήτητα, πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για να έχουν μια ειδική δομή στο χώρο τους.

Η Ελλάδα, παραπάνω από 800 αντίστοιχες επιχειρήσεις, με τους εργαζόμενους στον κλάδο να ξεπερνούν τους 7000.

Ο Νίκος Σεφεριάδης είναι ιδιοκτήτης Παιδοτόπου και μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε σε όσα προβληματίζουν τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

«Το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα. Αν μας πουν ότι τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα, θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι παιδότοποι με εξωτερικό χώρο» υπογράμμισε σχετικά.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν μας έχουν στην χάρτη. Είμαστε ειδική περίπτωση» τόνισε ο κ. Σεφεριάδης σχετικά με την κρατική μέριμνα για τον κλάδο των παιδότοπων.