Ελλάδα

Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά ο Αμβρόσιος

17.05.2020 | 21:21 Eνσωμάτωση

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε την Κυριακή ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατά την θεία λειτουργία στον Ι.Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο, καθώς διάβασε αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Από την πλευρά της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωσή της, τόνισε πως για την επιβολή αφορισμού αρμόδια είναι μόνο εκείνη. 

Έδωσε οδηγίες προς του πιστούς για τη θεραπεία του κορωνοϊού με τον αγιασμό, ωστόσο στον ίδιο δε φαίνεται να λειτούργησε ως καθαρτήριο της ψυχής και του σώματος.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της δημοσιότητας, για μια ακόμη φόρα, ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ο 82χρονος ιεράρχης που με τα κατά καιρούς λόγια του «ποτίζει» με μίσος τους πιστούς.

Την ημέρα που οι εκκλησίες άνοιξαν και πάλι, προσφέροντας θεία κοινωνία, επέλεξε να δώσει ένα κακοστημένο σόου, μέσα στον Ι.Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο, διαβάζοντας αφορισμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τα πράγματα έσπευσε να ξεδιαλύνει η ίδια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «αδειάζοντας» τον ο πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων.