Πολιτική

Τσακαλώτος στο MEGA: Χρειαζόμαστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

16.05.2020 | 10:34 Eνσωμάτωση

Παρεμβάσεις στήριξης από την κυβέρνηση σε τομείς που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει «ευάλωτους τομείς» όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και ο αγροτικός τομέας. 

«Πρέπει η κυβέρνηση να έχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτους τομείς όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και ο αγροτικός τομέας. Το πιο σημαντικό είναι να στηριχθούν οι άνθρωποι της εργασίας, οι κοινωνικά ευάλωτοι και οι μικρές επιχειρήσεις» υπογράμμισε.

Είναι σημαντικό, όπως υποστήριξε, ο κ. Τσακαλώτος, να αποτελούν διδαχές οι κρίσεις, και ως εκ τούτου διερωτήθηκε εάν «η κ. Μέρκελ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και η ΝΔ έμαθαν κάτι από τη διαχείριση της κρίσης του 2009. Τα μέτρα λιτότητας όχι μόνο δε μειώνουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, όχι μόνο δεν μειώνουν το ΑΕΠ, αλλά δημιουργούν προϋποθέσεις που κάνουν την ύφεση χειρότερη» ανέφερε, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η μόνη κυβέρνηση που προσπάθησε να θωρακίσει την ελληνική οικονομία στην ιστορία του ελληνικού κράτους σε δύσκολες συνθήκες».

Έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης στις ομάδες και τους τομείς που πλήττονται, επισήμανε ότι «πρέπει να σκεφτούμε και το παραγωγικό μοντέλο που θα μας βγάλει από την κρίση», εξαίροντας τη σημασία του δημοσίου, με αφορμή και την κρίση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, με αφορμή το νέο παραγωγικό μοντέλο για το οποίο έκανε λόγο, αναφέρθηκε σε Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να μάθουν από την κρίση. Ο καθένας με τη δική του ιστορία, ταυτότητα, ιδεολογία, αλλά να υπάρχει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης του δημοσίου και των ανθρώπων της εργασίας» είπε.

«Χρειάζεται σοβαρή συζήτηση με ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 για το πως θα έχουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει από αυτή την κρίση με βιώσιμο τρόπο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.