Ελλάδα

Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

16.05.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Με πυρετώδεις ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες για την προετοιμασία των εστιατορίων και καφέ, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα καταστημάτων εστίασης, μια εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, στις 25 Μαΐου.

Μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέπουν να δοθεί η "ανάσα" που ζητούν εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφετεριών.

Στο άκουσμα της είδησης πως στις 25 Μαΐου τα τραπεζάκια πρέπει να είναι στη θέση τους για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες οι καταστηματάρχες άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους και άρχισαν τις προετοιμασίες.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου αναρωτιούνται τι θα γίνει με την λειτουργία των κλιματιστικών, καθώς ήδη ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ παράλληλα ανησυχούν και σε οικονομικό επίπεδο.

Μετά την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία εστιατορίων και καφετεριών.

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε η κάμερα του MEGA, στο εστιατόριο του επιχειρηματία Κώστα Βλασσόπουλου, ο οποίος περιέγραψε την αγωνία του για την επόμενη μέρα.

«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Είναι πολλά τα θετικά, ανυπομονούσαμε πολύ να ανοίξουμε. Από την άλλη, ήρθε εκτάκτως μία εβδομάδα πίσω. Παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε να πάρουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Προσπαθούμε να στήσουμε τα τραπέζια μας με τις αποστάσεις που προβλέπονται. Θα έχουμε πάντα έναν άνθρωπο στην είσοδο του καταστήματος για να μπορεί να ελέγχει τους ανθρώπους που μπαίνουν και βγαίνουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να είναι μέσα», σημείωσε ο κ. Βλασσόπουλος.

«Εμείς θα λειτουργήσουμε με το 30% της δυναμικότητάς μας. Από την άλλη επειδή όλοι οι συνεργάτες μας είναι και μέλη της οικογένειάς μας, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και όλο το προσωπικό. Αυτό είναι μια μαθηματική πράξη με πολύ δύσκολη λύση. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι και με τη βοήθεια του κράτους θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να ανταπεξέλθουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.