Ελλάδα

«Πρεμιέρα» για τις 515 οργανωμένες παραλίες της Αττικής με πολύ κόσμο

16.05.2020 | 19:38 Eνσωμάτωση

Σήμερα (16/5) το πρωί άνοιξαν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, με αυστηρούς κανόνες τόσο για τους επιχειρηματίες, όσο και για τους λουόμενους

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., ενώ οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν τον αριθμό των παρευρισκόμενων.

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οδήγησαν τους πολίτες στις παραλίες. Πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν τις οργανωμένες, στις οποίες τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας. 

Τα beach bar λειτούργησαν μόνο με take away χωρίς να σερβίρουν αλκοόλ και χωρίς να έχουν μουσική.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην παραλία της Βάρκιζας, εκεί όπου οι τιμές κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα και όσον αφορά την είσοδο, όσο και τα προϊόντα που πουλούν στα bar.

Με κόσμο πλημμύρισαν σήμερα Σάββατο και οι παραλίες της Θεσσαλονίκης λόγω του καύσωνα. Στην συμπρωτεύουσα, οι Θεσσαλονικείς «βούλιαξαν» τις πλαζ και τήρησαν με ευλάβια τα μέτρα προστασίας.

Όσα μπαρ λετιρούργησαν είχαν κορδέλες, ενώ κάποια που έχουν άδεια αναψυκτηρίου, οπότε ανήκουν στο κομμάτι της εστίασης, περίμενουν την 25η Μάη.