Ελλάδα

Πιθανό το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ στις 25 Μαΐου

16.05.2020 | 12:56 Eνσωμάτωση

Το πιο πιθανό πια είναι να ανοίξει η εστίαση και τα καφέ την επόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου. Η κυβέρνηση ζήτησε από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να εξετάσει το ενδεχόμενο και το μεσημέρι αναμένεται - εκτός απροόπτου - η απάντηση να είναι θετική.

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Προσθέτουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζεται λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Για τα τουριστικά καταλύματα, ξέρουμε ότι τα 12μηνης λειτουργίας θα ανοίξουν τη 1η Ιουνίου. Για τα εποχικά ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου αλλά πλέον υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν γύρω στις 8-10 Ιουνίου ή ακόμα και νωρίτερα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.