Ελλάδα

Ν. Παναγιωτόπουλος στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»: Θα αντιδράσουμε όπως πρέπει στην τουρκική προκλητικότητα

16.05.2020 | 21:12 Eνσωμάτωση

«Θα αντιδράσουμε όπως απαιτείται», τονίζει σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ», ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας. 

Με σκωτσέζικο ντους παρομοιάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Βήμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς ενώ εκείνος συνομιλεί τακτικά με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, η Άγκυρα συνεχίζει τις παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο και οριακά στον Έβρο.

Ο υπουργός Άμυνας δεν αποκλείει το σενάριο της περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στο μεταξύ η Άγκυρα προχωρά σε μία ακόμα πρόκληση, πρόσκληση. Το Βήμα αποκαλύπτει έκθεση τουρκικής δεξαμενής σκέψης που ανήκει στον κύκλο επιρροής του Ταγίπ Ερντογάν η οποία εμφανίζει την Ελλάδα σε αδύναμη θέση στα ελληνοτουρκικά μέτωπα και στέλνει το μήνυμα στην Αθήνα: «Ελάτε να τα βρούμε αλλιώς»

«Γαλάζια πατρίδα» – Mavi Vatan ονομάζεται η τουρκική άσκηση που αναβλήθηκε μαζί με την ελληνική «Καταιγίδα». Πρόκειται όμως και για το όραμα των σκληροπυρηνικών της Άγκυρας που φαντάζονται περίπου ως…τουρκική θάλασσα όλο το Αιγαίο.

Η Άγκυρα λοιπόν επέλεξε για τη θέση του νέου ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας έναν εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», τον Τζιχάντ Γιαϊτζί ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 23 νησιά.

Πάντως τα βατράχια του Πολεμικού Ναυτικού έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην τουρκική προκλητικότητα. Οι ΟΥΚάδες εκτέλεσαν πληθώρα σεναρίων σε διάφορα στρατηγικά σημεία του Αιγαίου.

Έμφαση δόθηκε στην ανακατάληψη νήσου από εχθρικές δυνάμεις.

Ελεύθεροι σκοπευτές εξουδετέρωσαν τους σκοπούς ενώ προχώρησαν και σε εκκαθάριση οικημάτων του αντιπάλου.