Ελλάδα

Με αποστάσεις άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες – Δεμένες ξαπλώστρες και συχνές απολυμάνσεις

16.05.2020 | 19:53 Eνσωμάτωση

Πλημμύρισαν από λουόμενους από νωρίς το πρωί οι οργανωμένες παραλίες, καθώς τα μέτρα προστασίας από τον ΕΟΔΥ περιορίζουν τις διαθέσιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ο επιτρεπόμενος αριθμός λουόμενων στις παραλίες ανάλογα με το μέγεθός τους, έκανε πολλούς να σταθούν στην ουρά, χωρίς όμως να μπορέσουν να απολαύσουν ένα ποτό από τις καντίνες και τα beach bar τα οποία παρέμειναν κλειστά.

Ακόμη και οι ναυαγοσώστες επιστρατεύτηκαν σήμερα στις παραλίες για την τήρηση των μέτρων.

Από τις 8 το πρωί οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν για τους λουόμενους. Εκατοντάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά τηρώντας τις αποστάσεις. Οι υπεύθυνοι φροντίζουν ώστε να μην ξεπεραστεί ο επιτρεπόμενες αριθμός ατόμων ανά παραλία.

Οι ξαπλώστρες δεμένες για να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ στις οργανωμένες πλαζ οι απολυμάνσεις είναι συχνές.

Και στις 515 οργανωμένες παραλίες της Αττικής τηρούνται όλα τα μέτρα. Τα beach bar δίνουν μόνο take away.

Το άνοιγμα των πλαζ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων που σήκωσαν ακόμη και drowns στην Αττική για να δείξουν ότι στην Ελλάδα τηρούνται όλα τα μέτρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης που επισκέφθηκε τις πλαζ του παραλιακού τόξου επεσήμανε πως το ,μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τουρισμού έχει δοθεί.

Το αδιαχώρητο στις παραλίες της Θεσσαλονίκης. Στην Επανομή τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν μέρος για να απλώσουν τις πετσέτες τους.

Οι ιδιοκτήτες beach bar δεν έβγαλαν τις ξαπλώστρες, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν. Μουσική δεν υπάρχει μόνο ο ήχος από τις ρακέτες.

Τα beach bar μπορεί να μην σερβίρουν αλκοόλ όμως αρκετοί έφτασαν στις παραλίες έχοντας κάνει ήδη τις προμήθειές τους αναγκάζοντας τους υπευθύνους της παραλίες να προβαίνουν σε συστάσεις.

Το πρώτο τεστ για τις οργανωμένες παραλίες στέφθηκε με επιτυχία με τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και τους επιχειρηματίες να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα, παρά τις ενστάσεις τους για τη λειτουργία των beach bar.