Πολιτική

Κατρίνης στο MEGA: Να γίνονται χωρίς χρέωση οι τηλεφωνικές συναλλαγές με ΔΕΗ και τράπεζες

16.05.2020 | 08:30 Eνσωμάτωση

Ένα σημαντικό θέμα που αφορά την τσέπη όλων των πολιτών, κάποιοι εκ των οποίων το πλήρωσαν και με το παραπάνω κατά την περίοδο της καραντίνας, ανέδειξε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

O βουλευτής αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας φίλης του η οποία προσπάθησε να συνεννοηθεί μέσω του πενταψήφιου αριθμού με τη ΔΕΗ, προκειμένου να βάλει ρεύμα στο νέο της σπίτι.

Το ότι η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει τις δύο από τις οκτώ φορές που προσπάθησε είναι το… «θετικό» στοιχείο της υπόθεσης. Το αρνητικό είναι ότι αυτές οι δύο φορές που επικοινώνησε, καλώντας τον πενταψήφιο αριθμό, της κόστισαν 28 ευρώ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Κατρίνης, τόνισε πως το ίδιο έγινε και με τις τράπεζες πέραν της ΔΕΗ, με όσους προσπάθησαν τηλεφωνικά να κάνουν συναλλαγές και πληρωμές. Τους στοίχισαν κυριολεκτικά οι τηλεφωνικές συναλλαγές.

«Μόνο μια τράπεζα στην πρώτη περίοδο του κορωνοϊού, έδωσε το δικαίωμα, με τηλεφωνική παραγγελία οι πελάτες να εξοφλούν λογαριασμούς και να κάνουν συναλλαγές ατελώς» υπογράμμισε. 

«Σήμερα 28 ευρώ είναι το μεροκάματο ενός ανειδίκευτου εργάτη» τόνισε, προτείνοντας «οι εταιρείας κοινής ωφέλειας, τράπεζες, ΔΕΗ ή άλλες επιχειρήσεις, αφού λένε στον κόσμο να μη πάει στα καταστήματα για λόγους υγειονομικούς, να φροντίσουν μην υπάρχει χρέωση όταν οι πολίτες επικοινωνούν για να κάνουν τη δουλειά τους».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε, με αυτές τις χρεώσεις, «να μην απορείτε γιατί ο κόσμος συνωστίζεται στις ουρές».