Οικονομία

Επιδότηση μισθών και εισφορών από τον Ιούνιο

16.05.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για να μπορέσει να στηρίξει την αγορά εργασίας και να αναχαιτίσει το κύμα των απολύσεων λόγω του κορωνοιού όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE θα υποστηρίξει 1,5 εκατομμύριο  εργαζομένους ενώ το συνολικό πακέτο θα αγγίξει τα 2,5 δισ €.

Ειδικότερα, επιδότηση μισθών και εισφορών και σε κατηγορίες υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη «νέων» ανέργων σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος για την απασχόληση (SURE) διευρύνοντας την περίμετρο των δικαιούχων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες με το συνολικό πακέτο να αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αναχαιτίσει το κύμα μαζικών απολύσεων και μειώσεων μισθών που φέρνει η πανδημία, ενεργοποιώντας από τον Ιούνιο το σχέδιο της επιδότησης μισθών και ασφαλιστικών εισφορών ρίχνοντας στην αγορά 200-300 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την απασχόληση μέχρι να τρέξει το πρόγραμμα SURE.