Κόσμος

Διθυραμβικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για την πρώτη μέρα στις παραλίες

16.05.2020 | 19:59 Eνσωμάτωση

Με εκτενή αφιερώματα, θετικά σχόλια υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος την απόφαση της κυβέρνησης να ανάψει το «πράσινο» φως για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών της χώρας. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Σε ισχυρό παράγοντα στον τομέα του τουρισμού μπορεί να εξελιχθεί η Ελλάδα με βασικό πλεονέκτημα της τη θετική εικόνα που έχει διαμορφώσει λόγω των επιτυχημένων χειρισμών τη απέναντι στην πανδημία το κορωνοϊού.

Σε άρθρο του το έγκυρο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg με τίτλο « Πληγωμένος ο ευρωπαϊκός τουρισμός» αναφέρει ότι Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση την παρούσα τουριστική σεζόν συγκριτικά με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Το δίκτυο κάνει ιδιαίτερη μνεία στα νησιά και το ρεπορτάζ του αρχίζει από το Νησί των Ανέμων αναφέροντας: «Η Μύκονος είναι σε ισχυρή θέση να επωφεληθεί καθώς οι περιορισμοί στην Ελλάδα θα χαλαρώνουν ταχύτερα από ό,τι σε κράτη, που έχουν πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Tην ίδια στιγμή, οι διθύραμβοι για την Ελλάδα συνεχίζονται και για την πρώτη μέρα που οι πολίτες επισκέφθηκαν τις παραλίες εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και κορωνοϊού.

Το πρακτορείο Reuters γράφει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά κρατάει τις ομπρέλες σε απόσταση.

Αλλά και το BBC έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πειθαρχία που τηρήθηκε στις παραλίες.

Ο παρουσιαστής μίλησε επίσης ζωντανά με ιδιοκτήτη beach bar στο Μαραθώνα για να δώσει την εικόνα της πρώτης ημέρας των Ελλήνων στις παραλίες.

Ο διεθνής Τύπος στο σύνολο του εκφράζει τη μεγάλη του προσδοκία να μπορέσει να επισκεφθεί την Ελλάδα τον Ιούλιο.