Ελλάδα

Αποκλειστικό MEGA: «Κλείδωσε» η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή

16.05.2020 | 20:52 Eνσωμάτωση

Στους Έλληνες τουρίστες εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου προκειμένου να μετριάσουν τη ζημία από την πανδημία και τις ακυρώσεις από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά μέτρων ενίσχυση του τουρισμού με επιδότηση μισθών και μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

Γερμανία,Βρετανία,Γαλλία και η Ιταλία αποτελούν τις κύριες αγορές του ελληνικού τουρισμού την ώρα που οι χώρες αυτές θρηνούν δεκάδες χιλιάδες θύματα του Κορωνιού.

Οι Γερμανοί, όπως και οι θεσσαλονικείς κάποτε προτιμούσαν τις δαντελωτές ακτές και τους γραφικούς ορμίσκους της Χαλκιδική.

Φέτος όμως οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής σκέφτονται να στραφούν και στον εσωτερικό Τουρισμό

Η καθήλωση των εποχικών προσλήψεων στη τουριστική βιομηχανία οδηγεί την κυβέρνηση να εξετάζει και το σενάριο να ανοίξουν νωρίτερα στις 8 Ιουνίου ή στις 15 Ιουνίου τα εποχικά καταλύματα εφόσον υπάρξει και το πράσινο φως από τους λοιμοξιολόγους.

Το σχέδιο για την στήριξη του τουρισμού

Στην Αιχμή του δόρατος των παρεμβάσεων της κυβέρνησης περιλαμβάνονται.

Το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος sure εργαζομένων στη τουριστική βιομηχανία

Η μείωση του ΦΠΑ σε αεροπορικά και ακτοπλικα εισητήρια

Και η ευθυγράμμιση του ΦΠΑ στην Εστίαση

Αλλά φαίνεται πως κλειδώνει σύμφωνα με πληροφορίες του Μega η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή από το 13% στο 6% έως το τέλος του έτους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιασκεψη του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών με τους φορείς του Τουρισμου.

Ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το συνεκτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το τουρισμό.