Ελλάδα

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τους κανόνες με τους οποίους θα ταξιδεύουμε

15.05.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Σήμερα το απόγευμα οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θ ανακοινώσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ταξίδια με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και τους επαγγελματίες στα μέσα μεταφοράς. Επίσης θα δίνουν διευκρινίσεις για την πληρότητα στα μέσα και τη συχνότητα των δρομολογίων.

Τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%, ενώ για τα πλοία με καμπίνες το ποσοστό αυτό θα φτάνει έως 55%.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε επιβάτες και πλήρωμα στους κλειστούς χώρους.

Στα καθίσματα αεροπορικού τύπου θα υπάρχει μια κενή θέση ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ θα υπάρχει και ειδική σήμανση για το πού θα πρέπει να κάθονται. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να ανοίγονται περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο.

Ανά καμπίνα θα υπάρχει ένας επιβάτης εκτός και αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ η διάθεση των καμπινών των πλοίων θα γίνεται μόνο από το λιμάνι – αφετηρία και όχι από τους ενδιάμεσους σταθμούς. Στα ταξίδια με λεωφορεία και τρένα, θα λειτουργήσουν με το 50% των θέσεών τους, ενώ όλοι οι επιβάτες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες.

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου η Ελλάδα θα αναπτύξει τουριστική διπλωματία η οποία θα διευκολύνει την άφιξη επισκεπτών, ιδιαίτερα από τις χώρες που δεν έχουν πληγεί πολύ από τον κορονοϊό, ενώ θα επιβάλλει τα αναγκαία πρωτόκολλα ώστε και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να μην τίθενται δυσανάλογα εμπόδια στο τουριστικό μας προϊόν.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην παγκόσμια σύνοδο Διεθνούς Συμβουλευτικής Εταιρείας, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, ότι εμείς θέλουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο και ότι από την 1η Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε επισκέπτες.