Οικονομία

Θ. Μαυρίδης: Κόκκινες γραμμές το να πάει στο μηδέν ο τουρισμός και να υπάρξει νέο lockdown

15.05.2020 | 18:51 Eνσωμάτωση

«Περιμένανε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, να έχουν μία απώλεια στα έσοδα της τάξης του 35%. Τελικά οι απώλειες είναι στο 17%. Πρέπει να θυμίσουμε, βέβαια, ότι χρησιμοποίησαν όλα τα όπλα που είχαν στα χέρια τους, μια καλή να δώσουν έκπτωση 25% σε όποιον θα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του», σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

«Για τον μήνα Μάιο περιμένουν απώλειες της τάξεως του 50% γιατί δεν υπάρχουν και τα κίνητρα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στην πραγματικότητα τον Μάιο πληρώνουμε με βάση τον Απρίλιο, που ήταν για πολλές επιχειρήσεις ένας νεκρός μήνας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όλο το βάρος πέφτει στα έσοδα του τουρισμού, τον Ιούλιο, και κυρίως τον Αύγουστο. Να ένας πραγματικός λόγος που δεν πρέπει να βγαίνουμε στις πλατείες για να πιούμε το ποτό μας και να κάνουμε φιέστες. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε το κεκτημένο μας, ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, μέχρι το τέλος», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Δύο είναι οι κόκκινες γραμμές για την οικονομία. Το ένα είναι ο τουρισμός να πάει στο απόλυτο μηδέν. Στο απόλυτο μηδέν θα πάει αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι ένας ασφαλής προορισμός. Η δεύτερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξει νέο lockdown», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.