Κόσμος

Τα περίεργα του κόσμου με τη ματιά του MEGA

15.05.2020 | 08:38 Eνσωμάτωση

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει «παγώσει» τον τουρισμό και τις αεροπορικές εταιρίες, με τα αεροπλάνα να μην πραγματοποιούν πτήσεις στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

Σε πολλές εσωτερικές πτήσεις ωστόσο, κυρίως στις ΗΠΑ, παρατηρείται συνωστισμός, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιβάτες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να υπάρχει. Γαλλική εταιρία ωστόσο, ετοιμάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο με το οποίο θα βάλει τέλος στις αποστάσεις «μιας ανάσας» μεταξύ των επιβατών.

Οι New York Times δημοσίευσαν εικόνες από το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρίας EarthBay, η οποία εδρεύει στην Γαλλία και στοχεύει στο να γίνονται τα ταξίδια όσο τον δυνατόν με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες. Η εταιρία που ανήκει στον Φλοριάν Μπαρζό, σκέφτηκε μία πιο πρακτική ιδέα για τα καθίσματα στα αεροπλάνα, η οποία θεωρεί πως είναι πιο φτηνή, αλλά και εύκολη στο να χρησιμοποιηθεί. Η εταιρία προτείνει να τοποθετηθεί στα καθίσματα ένα διαχωριστικό, το οποίο ουσιαστικά θα μπορεί να κρατήσει μία ασφαλή απόσταση μεταξύ των ταξιδιωτών.

Ένας Γάλλος αρχιτέκτονας έκανε τη δική του πρόταση για τα εστιατόρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πελατών. Έτσι, πρότεινε τη δημιουργία καλυπτρών, που μοιάζουν με μεγάλα φωτιστικά, πάνω από τον κάθε πελάτη, τα οποία θα διατηρούν τη μεταξύ τους απόσταση και θα προστατεύουν από τυχόν μετάδοση του ιού.

Μία πραγματικά απίθανη ιστορία μοιράζεται με όλο τον κόσμο ο Αμερικανός χειρουργός, Τόνι Τσικορία, ο οποίος χτυπήθηκε από έναν κεραυνό.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε πως βρισκόταν σε τηλεφωνικό θάλαμο στο Σλίπι Χόλοου Λέικ της πολιτείας της Νέας Υόρκης όταν χτύπησε ο κεραυνός και το ρεύμα διαπέρασε το σώμα του.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, άρχισε να έχει πάθος με την κλασική μουσική και χρόνια μετά έμαθε να συνθέτει χωρίς να έχει εμπειρία σε μουσικά όργανα.