Κόσμος

Τα μέτρα των χωρών για τις μετακινήσεις με αεροπλάνο

15.05.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωτόκολλο που προτείνει προς τα κράτη-μέλη η Κομισιόν. Η Ελλάδα τώρα περιμένει να δει τι αποφάσεις θα ληφθούν από χώρες που αποτελούν παραδοσιακές δεξαμενές τουριστών, ενώ ήδη δε κάποιες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τις πτήσεις προς Ελλάδα.

Στην Ιταλία απαγορεύονται ακόμα οι πτήσεις προς το εξωτερικό, ωστόσο κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει τις κρατήσεις αλλά παραμένει άγνωστο εάν θα γίνουν. Για τις πτήσεις εσωτερικών, τα αεροδρόμια είναι εξοπλισμένα με θερμικά σκάνερς, προειδοποιήσεις αποστάσεων, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Στη Γερμανία η απαγόρευση ισχύει έως τις 15 Ιουνίου. Στην Αυστρία, το αεροδρόμιο της Βιέννης παρέχει εθελοντικό διαγνωστικό τεστ με παροχή πιστοποίησης (190 ευρώ), ενώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι υποχρεωτικό το τεστ επιβατών πριν από κάθε πτήση με αποτέλεσμα να είναι έτοιμο σε δέκα λεπτά. Στο Χονγκ Κονγκ, θα γίνεται τεστ σε όλους τους εισερχόμενους τουρίστες και θα υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Την ίδια ώρα, η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται και στους πτητικούς προορισμούς της του Ομίλου Lufthansa. 

Την παράταση αναστολής των πτήσεων μεταφοράς επιβατών έως τις 31 Μαΐου από και προς όλα τα αεροδρόμια της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες. 

Για τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται η άφιξη στη χώρα μας μόνο μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας.