Ελλάδα

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – «Πυρετώδεις» προετοιμασίες

15.05.2020 | 08:42 Eνσωμάτωση

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και οι προετοιμασίες είναι στο... φουλ ειδικά ενόψει του κύματος καύσωνα που πλησιάζει.

Την εικόνα από την Σκιάθο μεταφέρει για το MEGA η Βελίκα Καραβάλτσιου. Τρεις είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την κατάσταση στο νησί ανάμεσα σε κατοίκους και επιχειρηματίες – αγωνία, αλλά και αισιοδοξία και προετοιμασία.

Στο Άλιμο όπου βρέθηκε ο Γιάννης Ζιάκας, αρκετός κόσμος κάνει το μπάνιο του στην ελεύθερη πλαζ, ενώ πολλοί περιμένουν να ανοίξει αύριο και η οργανωμένη παραλία.

Στην παραλία της Περαίας, η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλά, γύρω στους 20 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εύη Καλλίνη, ο δήμος Θερμαϊκού ξεκινά με ειδικά συνεργεία σήμερα τον καθαρισμό της παραλίας, ενώ σε συγκεκριμένο σημείο θα οργανωθεί δημοτική πλαζ με ξαπλώστρες και ομπρέλες που θα διατεθούν δωρεάν στους λουόμενους. Οι καταστημάρχες της περιοχής είναι και αυτοί σε προετοιμασίες.

Η Σύρος προσπαθεί να ξαναβρει τους ρυθμούς της και σύμφωνα με τον Σωτήρη Καλυμιώτη, στην εστίαση επικρατεί «οργασμός» προετοιμασιών για να είναι όλα έτοιμα για την 1η Ιουνίου.