Ελλάδα

«Πρεμιέρα» αύριο για το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ κάτω από αυστηρά μέτρα

15.05.2020 | 13:01 Eνσωμάτωση

Από σήμερα ο υδράργυρος θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς, ενώ απο αύριο το πρωϊ στις 8 ανοίγουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. 

Οι προετοιμασίες είναι εντατικές και οι κανόνες λειτουργίας θα είναι αυστηροί με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας μεταξύ των λουόμενων, θα απαγορεύεται το αλκοόλ και θα δίνονται μόνο προϊόντα take away.

Τα πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες θα αγγίζουν και τις 20.000 ευρώ. Την εικόνα για τις προετοιμασίες μεταφέρουν στο MEGA η Αλεξάνδρα Αθανασίου από τον Άλιμο, η Βελίκα Καραβάλτσιου από τη τη γνωστή παραλία Κουκουναριές στη Σκιάθο και η Ευαγγελία Μαρινάκη από το Ηράκλειο. 

Στον Άλιμο οι ομπρέλες τοποθετούνται σε αποστάσεις 4 μέτρων, ενώ η είσοδος στις πλαζ θα είναι ελεγχόμενη ως προς τον αριθμό των λουόμενων. Στους παραβάτες τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Στη Σκιάθο οι Κουκουναριές, μια παραλία που υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοια εποχή θα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ειναι άδεια. Η επιχειρηματίας στον τουρισμό κ. Ντένη Μαρκάκη μιλά για τα προβλήματα του νησιού αλλά και για τις προσδοκίες που υπάρχουν. 

Στο Ηράκλειο η παραλία της Αμουδάρας θα ανοίξει αύριο και οι επιχειρηματίες στην περιοχή κάνουν τις προετοιμασίες τους. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος λέει πως μετά από κάθε πελάτη όλα θα απολυμαίνονται.