Ελλάδα

Πατέρας Τοπαλούδη στο MEGA: Ψυχική δικαίωση η απόφαση – Ηρωίδα η Εισαγγελέας

15.05.2020 | 19:45 Eνσωμάτωση

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, συγκλόνισε με τα λόγια του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ομόφωνα στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση Τοπαλούδη.

Οι δικαστές νωρίτερα είχαν κρίνει, επίσης ομόφωνα, τους κατηγορούμενους ενόχους για τον ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία,χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ο κ. Τοπαλούδης, συγκλόνισε με τα λόγια του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

«Είναι μια ψυχική δικαίωση. Δικαίωση στην ουσία, δεν μπορεί να υπάρξει, εφόσον η Ελένη μας δεν θα γυρίσει πίσω. Υπάρχει μόνο μια ψυχική ανακούφιση. Και θα υπάρξει μια μεγαλύτερη ανακούφιση αν τα ισόβια γίνουν πράγματι ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα.

Αναφερόμενος στους γονείς των καταδικασθέντων ο κ. Τοπαλούδης δήλωσε «λυπάμαι, μακάρι να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γνωριζόμασταν» ενώ τόνισε παράλληλα πως «δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να ψεύδονται συνεχώς. Δεν γίνεται κάποιοι να συκοφαντούν έτσι το κορίτσι μας». 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τέρατα τους βιαστές και δολοφόνους της κόρης του υπογραμμίζοντας πως δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης που είχε να πει έναν καλό λόγο για αυτούς.

Αναφερόμενος τώρα στο ρόλο της Εισαγγελέως κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Τοπαλούδης υποστήριξε πως οι ήρωες αυτής της διαδικασίας ήταν οι δικαστές και οι ένορκοι, αλλά πρωτίστως η εισαγγελέας. 

«Ειλικρινά μας συγκλόνισε. Γιατί μίλησε τεκμηριωμένα νομικά και ανθρώπινα. Μακάρι να έχουμε τέτοιους εισαγγελείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοπαλούδης.

Τέλος ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν για να  συμπαρασταθούν στην οικογένεια κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε «είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία άλλη Ελένη».