Ελλάδα

Οργή δικηγόρων για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη

15.05.2020 | 06:36 Eνσωμάτωση

«Φωτιά» στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έβαλαν οι αναφορές της εισαγγελέως της έδρας, για τους χειρισμούς των δικηγορικών υπεράσπισης, αποδίδοντας τους προσπάθειες συσκότισης της υπόθεσης.

Άμεσα, αντέδρασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέβη σε δήλωση-καταγγελία, με την οποία ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά των δικηγόρων επισημάνθηκε πως η εισαγγελέας λειτούργησε κάθ' υπέρβασιν των καθηκόντων της και παραβιάζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις αποστροφές της εισαγγελέως σχετικά με το ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση.

Η παρουσία του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να υποβάλει δήλωση αποχής. Τελικά, μετά από προσωρινή διακοπή της δίκης, η εισαγγελέας παρέμεινε στη θέση της μετά από εντολή του προϊσταμένου τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος, ασκώντας κριτική στην εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Τοπαλούδη, επισήμανε πως «τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή».

Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.