Πολιτική

Μπακογιάννης για συνωστισμό στην Ομόνοια: Τα άκουσα κανονικά – Κάναμε λάθος

15.05.2020 | 20:45 Eνσωμάτωση

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των πολιτών που υποχρεούνται επί μήνες να συμμορφώνονται με περιορισμούς και απαγορεύσεις, προκάλεσαν οι σκηνές συνωστισμού που καταγράφηκαν το βράδυ της Πέμπτης (14/5) στην Ομόνοια, στα εγκαίνια της πλατείας. 

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε πως ήταν λάθος του η διοργάνωση της εκδήλωσης.

Πήγε… πλατεία ο δήμαρχος Αθηναίων, και μαζί του εκατοντάδες πολίτες. Ήταν τελικά το φάουλ του Κώστα Μπακογιάννη που σημάδεψε το καλοκαιρινό βράδυ της Πέμπτης και όχι το εντυπωσιακό σιντριβάνι της Ομόνοιας. 

Ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε γύρω από το νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας κατά την φωταγώγησή του, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, προκάλεσε την δυσφορία των πολιτών που επί εβδομάδες καλούνται να εφαρμόσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση με αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν έντονες πολιτικές αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζει σκωπτικά την κινητή συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που έφτασε μέχρι έξω από το Μαξίμου.

Το ΚΙΝΑΛ, επιστράτευσε το πολυσυζητημένο βίντεο της Πολιτικής Προστασίας με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, που αποσύρθηκε μετά από διαμαρτυρίες στα social media.

Μπροστά από το σιντριβάνι ο Κώστας Μπακογιάννης την επόμενη ημέρα παραδέχτηκε το λάθος, με τον Νίκο Χαρδαλιά να υπενθυμίζει ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.