Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους Ρόδου και Κεφαλλονιάς – Τι λένε στο MEGA

15.05.2020 | 10:59 Eνσωμάτωση

Τα προβλήματα του κλάδου τους μεταφέρουν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων Ρόδου και Κεφαλλονιάς μέσα από την εκπομπή «MEGA Mag».

Ο κ. Γιάννης Χατζής, αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μιλά στην εκπομπή και η εικόνα πίσω του από την γνωστή παραλία της Ρόδου «Φαληράκι» είναι χαρακτηριστική της ερημιάς που επικρατεί στο νησί. Η παραλία κανονικά θα έσφυζε από 20-25.000 άτομα και τώρα «δεν υπάρχει ψυχή».

Σημαντικές, όπως σημείωσε, θα είναι οι ανακοινώσεις για τις αεροπορικές συνδέσεις, καθώς οι «τουρ οπερέιτορς» θα μπορέσουν με τη σειρά τους να οργανώσουν τουριστικά πακέτα για τα ξενοδοχεία.

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται εν εναμονή όλων των σχετικών μέτρων και ανακοινώσεων της κυβέρνησης, τονίζει ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης, αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία και μάλιστα πριν την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Στρίντζης υπογραμμίζει ότι «η Κεφαλλονιά θα είναι έτοιμη» και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που ζητηθούν από την πολιτεία. «Αισιοδοξούμε ότι στο τέλος δεν θα χαθεί ολοκληρωτικά η χρονιά».

Μικρό είναι το μερίδιο του εσωτερικού τουρισμού τόσο στη Ρόδο όσο και την Κεφαλλονιά.