Ελλάδα

Κούγιας στο MEGA: Δεν παρενέβη στη Δικαιοσύνη ο κ. Σκέρτσος

15.05.2020 | 10:54 Eνσωμάτωση

Στη συζήτηση για την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. 

Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Mag» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, χαρακτήρισε ιστορική τη δίκη για τη δολοφονία της άτυχης νεαρής κοπέλας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια δίκη που ενδιαφέρει κάθε ελληνική οικογένεια, καθώς ό,τι συνέβη μπορεί να ξανασυμβεί σε κάθε πόλη της Ελλάδας. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε ενδιαφέρον η κάθε λεπτομέρεια που αναφέρθηκε στο δικαστήριο και πως πραγματοποιήθηκε μια δίκαιη δίκη για τους κατηγορούμενους. 

Ωστόσο, χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη συζήτηση που έγινε σχετικά με την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας, σημειώνοντας ότι προχώρησε σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη αγόρευση με στοιχεία υπερβολής. Επιπλέον, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι ήταν «σωστή και δικαιολογημένη» η παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ, κ. Βερβεσού. 

Αναφορικά με το σχόλιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσος για την αγόρευση της εισαγγελέως, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι δεν έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καθώς έκρινε τη συμπεριφορά της και όχι το περιεχόμενο της προτάσεως. 

«Εάν ήμουν συνήγορος υπεράσπισης θα είχα κάνει αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως» υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος και συμπλήρωσε πως αν η πρότασή της πήγαινε ηχογραφημένη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι κατηγορούμενοι θα είχαν δικαίωμα αποζημίωσης.