Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στους 159 οι νεκροί – 35 νέα κρούσματα στη Λάρισα

15.05.2020 | 13:32 Eνσωμάτωση

Μεγαλώνει η λίστα με τον αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 159, μετά το θάνατο 73χρονης στο ΝΙΜΙΤΣ και μίας 57χρονης στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 73χρονη ήταν από τα περιστατικά που είχαν προσβληθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε και εκείνη υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο οικισμός της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα μετά τα νέα κρούσματα που παρουσιάστηκαν εκεί.

Θετικά βρέθηκαν 35 από τα 637 δείγματα που είχαν ληφθεί για κορωνοϊό στον οικισμό Ρομά με την περιοχή να τίθεται σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, μετά τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έδειξαν πως 35 άτομα από τον οικισμό ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, υπήρξε έκτακτη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, και αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση αυτών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», ενώ θα υπάρξει και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα συγκεκριμένα άτομα. Επιπλέον από το πρωί θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία έγινε σε ανοικτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκαν νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες και σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ η περιοχή θα τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.