Κόσμος

Κορωνοϊός: Μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία της Ευρώπης – Η Σλοβενία ανακήρυξε το τέλος της πανδημίας

15.05.2020 | 18:59 Eνσωμάτωση

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα Καστέλο του Τορίνο. Κεντρικό σύνθημά τους «δεν θα είναι όλα καλά».

Πολλοί διαδηλωτές δήλωσαν ότι είχαν συσσωρευτεί διάφοροι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις τους, που όμως είναι ανήμποροι να ξεπληρώσουν με το κρατικό επίδομα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, εξήγγειλε μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι επιχειρηματίες όμως δυσπιστούν.

Μοιραία η έλλειψη ρευστού έχει ωθήσει ακόμα περισσότερους πολίτες στον ενεχυροδανεισμό.

Ένας από τους μεγαλύτερους ενεχυροδανειστές στη χώρα, δήλωσε ότι έχει δει αύξηση του αριθμού των πελατών κατά περίπου 30% τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο Βερολίνο και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας οδηγοί λεωφορείων διαδήλωσαν ζητώντας, εκτός από οικονομική ενίσχυση, να οριστεί από την γερμανική κυβέρνηση συγκεκριμένη ημερομηνία επανέναρξης των δραστηριοτήτων του κλάδου τους.

Η Γερμανία θα ελαφρύνει τα μέτρα ελέγχου στα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία από τις 16 Μαΐου, με στόχο να επιτραπούν τα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακήρυξε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού στην επικράτειά της, καθώς οι αρχές καταγράφουν λιγότερα από επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αυτό την κάνει την πρώτη χώρα που κάνει τέτοια αναγγελία λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.