Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί και ο… συνωστισμός

15.05.2020 | 17:23 Eνσωμάτωση

Δεν αλλάζουν συνήθειες οι πολίτες παρά τους 160 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάμερα κατέγραψε νέες εικόνες συνωστισμού ενώ στην Λάρισα 35 Ρομά βρέθηκαν με κορωνοϊό αλλά δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών και προκάλεσαν επεισόδια για να μην απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Στην Αθήνα σε τρία νοσοκομεία δύο γυναίκες και ένας άνδρας που νοσηλεύονταν για κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ο κορωνοϊός φέρνει πιο κοντά Αθηναίους στα σιντριβάνια και Θεσσαλονικείς στα take away της πόλης πάρα τις συστάσεις των ειδικών, τον αριθμό των θυμάτων που μεγαλώνει και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαιρετάει Αθηναίους από απόσταση και κάθεται πίσω από μία κορδέλα για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά μέχρι την στιγμή που φωταγωγείται το συντριβάνι της πλατείας και όλοι κολλάνε ο ένας πάνω στον άλλο για φωτογραφίες με τα κινητά. 

Ο συνωστισμός δεν πέρασε απαρατήρητος και πολλά ήταν τα καυστικά σχόλια που έφτασαν και στα αυτιά του δημάρχου.

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης ο κόσμος απολαμβάνει την όμορφη νύχτα. Ένα συγκρότημα παίζει μουσική και σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις τηρούνται. Μέχρι να σηκωθούν για να αγοράσουν ποτό από ένα take away. Εκεί στην ουρά είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Συνωστισμός και μέσα στην πόλη έξω από τα take away. Ακόμα και χωρίς μουσική οι νέοι μένουν με ένα καφέ ή ποτό στο χέρι σε κεντρικά σημεία παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Δύο γυναίκες είναι τα τελευταία θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 159.

Το ένα θύμα είναι γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα που είχε μεταφερθεί στο ΝΙΜΙΤΣ από την κλινική Ταξιάρχες ηλικίας 73 ετών. Η δεύτερη κατέληξε στον Ευαγγελισμό. Ήταν 57 ετών. 

Με φωτιές που άναψαν σε λάστιχα και ένταση αντέδρασαν στην Νέα Σμύρνη Λάρισας οι Ρομά που δεν θέλουν να μεταφερθούν σε υγειονομική δομή όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 35 νέα κρούσματα που εντόπισε ο ΕΟΔΥ μετά από 637 δειγματοληψίες στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, και οι οποίοι έδιωξαν το πούλμαν που είχε πάει να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο.