Ελλάδα

Ένταση στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Υπόνοιες Αγοραστού για υποκίνηση επεισοδίων

15.05.2020 | 18:01 Eνσωμάτωση

Με φωτιές που άναψαν σε λάστιχα και ένταση, αντέδρασαν στην Νέα Σμύρνη Λάρισας οι Ρομά που δεν θέλουν να μεταφερθούν σε υγειονομική δομή όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Παρασκευά Γκριτζιόβαλο, κάτοικο του οικισμού Νέας Σμύρνης Λάρισας, τα επεισόδια δεν έγιναν λόγω της άρνησης των κρουσμάτων να μεταφερθούν στη δομή.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μεταφερθούμε στη δομή φιλοξενίας».

Ένα από τα άτομα που βγήκαν θετικά στο τεστ που διενεργούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, επανέλαβε το τεστ σε άλλη υγειονομική μονάδα, και βγήκε αρνητικό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού να αμφιβάλλουν για τα τεστ που διενεργούνται.

Ο κ. Γκριτζιόβαλος τόνισε πως ο οικισμός τηρεί όλα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ωστόσο οι κάτοικοι έχουν στοχοποιηθεί.

«Εμείς έχουμε συμμορφωθεί, έχουμε κάνει αυτά που έχουν ζητήσει οι υπηρεσίες της Λάρισας».

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ του ΕΟΔΥ, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ κάνει μοριακά τεστ, ενώ το τεστ αντισωμάτων δεν είναι αξιόπιστο, καθώς το αποτέλεσμα που θα δείξει μπορεί να είναι λανθασμένο.

«Έχουμε ένα εγκεκριμένο τεστ, το οποίο είναι το μοριακό τεστ. Το τεστ των αντισωμάτων είναι αναξιόπιστο».

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως τα τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ μπορούν να επαναληφθούν προκειμένου να καμφθούν ενδεχόμενες αμφιβολίες, ενώ αναφερόμενος στις συμπεριφορές κάποιων κατοίκων και στον προπηλακισμό του ιδίου, τόνισε ότι δεν ήταν σωστές.

«Οι συμπεριφορές που έχουν επιδειχθεί δεν ήταν σωστές. Έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι από κάπου υποκινήθηκαν. Κάποιος κατηύθυνε τους ανθρώπους σε αυτήν τη διαδικασία. 

Από τη μεριά τους οι κάτοικοι του οικισμού δήλωσαν ότι δεν προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη και απλά τον πλησίασαν προκειμένου να τον ρωτήσουν κάποια πράγματα.

«Το να κάνουμε κάποια λάθη στη συμπεριφορά μας, ας πούμε ότι είμαστε αγράμματοι. Η συμπεριφορά του κ. Αγοραστού ποια είναι;».