Οικονομία

Ελπίδες για τον τουρισμό: Οι αεροπορικές εταιρείες σταδιακά ξαναπετούν στην Ελλάδα

15.05.2020 | 18:44 Eνσωμάτωση

Η Αegean αλλά και ξένες αεροπορικές, οι οποίες εντάσσουν βασικούς ελληνικούς προορισμούς στο πρόγραμμά τους, αρχίζουν τις πτήσεις στην Ελλάδα.

Ο όμιλος της Aegean, η διοίκηση του οποίου μάλιστα έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις για την εταιρεία λόγω του κορωνοϊού, εντάσσει επιπλέον δρομολόγια στο εσωτερικό από τις 18 Μαΐου, ενώ μέχρι τα τέλη Μαΐου θα αυξηθούν και τα δρομολόγια εξωτερικού.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης συχνοτήτων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και κατόπιν από 25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού.

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.  Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, επανέρχεται η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα στις 23 Μαΐου, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου.

Αντίστοιχα και οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa, επεκτείνουν με το πρόγραμμα του Ιουνίου το δίκτυο πτήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.  Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa σχεδιάζουν να προσφέρουν γύρω στις 1.800 πτήσεις την εβδομάδα σε περισσότερους από 130 προορισμούς παγκοσμίως.