Ελλάδα

Έκκληση μητέρας Τοπαλούδη: Όταν λέμε ισόβια να το εννοούμε

15.05.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Τραγικό πρόσωπο της σημερινής ημέρας, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη νιώθει τη δικαίωση, αλλά ταυτόχρονα και τον πόνο της απουσίας.

Έκκληση στους  πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα ώστε «όταν λέμε ισόβια να εννοούμε ισόβια» απηύθυνε μετά το τέλος της δίκης η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

«Είναι αυτοί οι νόμοι που προδίδουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Και κάνω έκκληση στην κυβέρνηση και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων να ενσκήψουν με θάρρος, με δύναμη και να αλλάξουν εδώ και τώρα τον ποινικό κώδικα, και όταν λέμε ισόβια κάθειρξη και ισόβια δεσμά, να είναι ισόβια».

Η μητέρα του θύματος αναφέρθηκε και στην εισαγγελική λειτουργό, η οποία δίχασε με την αγόρευσή της, χαρακτηρίζοντάς την «άξια» και ζητώντας «να μην καταφέρονται εναντίον της, γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί».

«Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε από τη μεριά του ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της  να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη. Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς παρά υπουργούς … εμείς είμαστε μακριά από κόμματα…»

«Όταν ακούστηκε η απόφαση ότι είναι ένοχοι υπήρξε από μέσα μου μια ψυχική ανακούφιση στιγμιαία, τίποτα περισσότερο. Μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση».