Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 έτη για βιασμό στους δράστες

15.05.2020 | 20:05 Eνσωμάτωση

Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών επέβαλε λοιπόν στους δύο κατηγορουμένους το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν άξιζαν κανένα ελαφρυντικό, ας δούμε όμως τι συνέβη σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξεσπά λίγο μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της μοναχοκόρης της, Ελένης. Υποβασταζόμενη οδηγείται στο ιατρείο του Εφετείου της Αθήνας.

Απόφαση-καταπέλτη εξέδωσε το Μεικτό Ορκωτο? Δικαστήριο της Αθήνας για τον 23χρονο από την Ρόδο και τον 21χρόνο με καταγωγή από την Αλβανία για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Χρειάστηκε να περάσουν 566 ήμερες από την στιγμή που η Ελένη έσβησε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου για να έρθει η καταδίκη των δυο κατηγορουμένων. To δικαστήριο ομόφωνα επέβαλλε στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα και για την ανθρωποκτονία ισόβια κάθειρξη στον καθένα.

Οι γονείς της από νωρίς βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και ανέμεναν την κρίση των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων. Η είσοδος τους όπως και αυτή της εισαγγελέως γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, αναμένει την απόφαση, κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της στα χέρια. Με καθυστέρηση δύο ωρών, η έδρα του δικαστηρίου ανεβαίνει.

Στις 14.11 οι δύο κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού από κοινού.

Στην συνέχεια αρχίζει η μάχη των ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη τους κάνοντας λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. Το δικαστήριο συμφωνώντας με την εισαγγελέα απέρριψε τα ελαφρυντικά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα ελαφρυντικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σήκωσε δυο φωτογραφίες που έδειχναν το πρόσωπο της και είπε «αυτή είναι η καλή συμπεριφορά».

Στο μεταξύ παρέμβαση για τις επικρίσεις που δέχεται η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έκανε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στην παράλια Φώκια της Ρόδου την Τέταρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Μπροστά στην ανακρίτρια οι δυο δράστες τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν την άτυχη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ροδίτη. Εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, τη χτύπησαν βάναυσα και ημιθανή τη μετέφεραν σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.