Ελλάδα

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες – Πυρετώδεις προετοιμασίες

15.05.2020 | 20:57 Eνσωμάτωση

Στο Πόρτο Ράφτη, στην παραλία Αυλάκι και σε παραλία στην Περαία της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η κάμερα του MEGA, καταγράφοντας τις προετοιμασίες που γίνονται για το αυριανό άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ.

Στο Πόρτο Ράφτη οι προετοιμασίες για το αυριανό άνοιγμα της πλαζ έχουν ολοκληρωθεί. Οι ομπρέλες θα απέχουν τέσσερα μέτρα μεταξύ τους, ενώ η παραλία από 305 ομπρέλες που μπορεί να φιλοξενήσει, θα έχει μόνο 240, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές στην εν λόγω πλαζ, όποιος επιθυμήσει να την επισκεφτεί θα πρέπει να πληρώσει είσοδο πέντε ευρώ, με την ξαπλώστρα και την ομπρέλα να διατίθενται δωρεάν.

Διαφορετική εικόνα στην Περαία της Θεσσαλονίκης, καθώς στις παραλίες εντός νομού, δηλαδή στις Περαία, Αγία Τριάδα, Νέους Επιβάτες, Επανομή, Νέα Μηχανιώνα, δεν θα ανοίξει κανένα beach bar, όχι μόνο επειδή δεν ανήκουν στους σχετικούς ΚΑΔ, αλλά και επειδή περιμένουν την σχετική ΚΥΠ που θα τους δίνει άδεια να χρησιμοποιήσου τον αιγιαλό.

Μάλιστα, την Παρασκευή η αστυνομία έκανε αυτοψίες σε όλα τα παραλιακά καφέ και μπαρ, ζητώντας στους ιδιοκτήτες να βάλουν κορδέλες κλείνοντας τα καταστήματά τους, ώστε να μην πηγαίνουν σε αυτά οι λουόμενοι.