Ελλάδα

Τι λένε οι ξενοδόχοι για το σχέδιο της Κομισιόν για τον τουρισμό

14.05.2020 | 09:39 Eνσωμάτωση

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Ο κ. Γιώργος Πατηνιώτης, ξενοδόχος από τη Σαντορίνη μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «MEGA Mag» και  κατά την εκτίμηση του οι προτάσεις της Κομισιόν για τα ξενοδοχεία είναι θετικές και αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο ίδιος ωστόσο, στάθηκε στην ανάγκη να ληφθούν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα μέτρα για να μπορέσει ο τουρισμός να τα καταφέρει.

Για παράδειγμα, είπε, θα πρέπει να ληφθουν οδηγίες που να είναι λίγο πιο ελεύθερες ώστε να μπορούν να μετακινούνται οι τουρίστες. «Η καραντίνα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί και θα πρέπει τα υγειονομικά πρωτόκολλα να είναι τέτοια που να μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν αλλά και ταυτόχρονα να νιώθουν ασφάλεια».

Για τη λειτουργία των ξενοδοχείων -από τις ξαπλώστρες, έως τις πισίνες και τα air condition – τόνισε ότι η ΕΕ έχει βάλει το πλαίσιο πάνω στο οποίο αναμένεται να βαδίσει η ελληνική κυβέρνηση και οι ξενοδόχοι είναι εν αναμονή των σχετικών οδηγιών.

O αριθμός των εργαζομένων που θα διατηρήσουν οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης θα εξαρτηθεί από τις πτήσεις στο νησί, συμπλήρωσε ο κ.  Πατηνιώτης.