Ελλάδα

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη για τον βιασμό και τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

14.05.2020 | 18:06 Eνσωμάτωση

Την πρόθεσή της να απέχει από τη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη εξέφρασε η εισαγγελέας μετά την αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων για την αγόρευσή της.

Την πρόθεσή της να απέχει από τη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη εξέφρασε η εισαγγελέας μετά την αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων για την αγόρευσή της.

Η δίκη συνεχίζεται κανονικά μετά την προσωρινή διακοπή με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί από τους δικηγόρους να παραμείνουν στα θέματα της δίκης.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή και πήρε, όπως είπε, την εντολή να μείνει.

Νωρίτερα, σε συνέχεια της καταγγελίας του προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού μετέβη στο δικαστήριο  ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος μετέβη στο δικαστήριο και ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όπως είπε όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως που αφορούν στο ρόλο των συναδέλφων του.

Κριτική στην εισαγγελέα της έδρας στη δίκη Τοπαλούδη άσκησε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος κατηγορώντας την ότι ταυτίστηκε με τη μία πλευρά της δίκης. Άλλο ενσυναίσθηση και άλλο ταύτιση τονίζει ο κ. Σκέρτσος επισημαίνοντας ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή»