Ελλάδα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα παραλιών – Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες

14.05.2020 | 20:20 Eνσωμάτωση

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα μπιτσ μπαρ, προκειμένου να είναι έτοιμα να ανοίξουν τις πύλες τους το Σαββατοκύριακο, υπό τους νέους κανόνες.

Στον Ποταμό Επανομής στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες έτοιμοι για το Σαββατοκύριακο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς, όπως λένε, το κόστος των αλλαγών, προκειμένου να ανταποκριθούν στους νέους κανόνες, δε θα καλυφθεί από τη ζήτηση του κόσμου, και το χρονικό περιθώριο είναι πάρα πολύ στενό.

Από την άλλη μεριά, στον Άλιμο από το πρωί γίνονται εργασίες πυρετωδώς, προκειμένου να είναι έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες να υποδεχτούν κόσμο.

Μουδιασμένοι είναι οι λουόμενοι καθώς αλλάζουν όλα στα μπάνια στη θάλασσα, με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες να βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους και τα μπιτσ μπαρ να λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, χωρίς αλκοόλ και μη τυποποιημένα προϊόντα.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι τσουχτερά, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.