Ελλάδα

Πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες από Δευτέρα – Ο ρόλος της αστυνομίας

14.05.2020 | 08:17 Eνσωμάτωση

Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες με αυστηρά μέτρα και κανόνες. Για το ζήτημα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ναυπλιέων, Γιώργος Παπανικολάου και Δημήτρης Κωστούρος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τους λουόμενους. Στις βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με μεγαλύτερες αποστάσεις (ανά 10 μέτρα). Στις ελεύθερες παραλίες όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν παρεχόμενες, ενώ στη μία οργανωμένη παραλία που υπάρχει στην περιοχή γίνονται προετοιμασίες. «Όλα έχουν ξεκινήσει για το καλοκαίρι νωρίτερα από άλλες χρονιές», είπε σχετικά.

Το σημαντικότερο για το δήμαρχο Γλυφάδας είναι ότι δεδομένης της αύξησης της θερμοκρασίας, ο κόσμος να διαχυθεί καλύτερα στις παραλίες και να μην υπάρχει συνωστισμός.

Από την πλευρά του ο κ. Κωστούρος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και υπομονετικοί, ωστόσο αυτό που θα ζήσει ο κόσμος στις παραλίες θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει. «Η αναψυχή δε θα είναι με τον ίδιο τρόπο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στους πολίτες.

Ο ρόλος της αστυνομίας στο πλαίσιο αυτό περιορίζεται, καθώς για οτιδήποτε συμβαίνει εκεί εμπίπτει στην αρμοδιότητα του λιμενικού. Κατά συνέπεια, οι αρμοδιότητές της περιορίζονται στην πάταξη της μικροεγκληματικότητας, σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο.

«Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των άσκοπων μετακινήσεων ήταν μπροστά,. Όταν σταμάτησε το μέτρο, ο ρόλος μας ήταν να δίνουμε με ευγένεια και πειθώ, στις πλατείες και όπου υπήρχε συνωστισμός, συστάσεις», υποστήριξε.