Οικονομία

Περιμένει τα πακέτα στήριξης της ΕΕ η Ελλάδα

14.05.2020 | 08:25 Eνσωμάτωση

Σε αναμονή των χρημάτων από το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης βρίσκεται η Ελλάδα, την ώρα που οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα στις τελικές αποφάσεις τους. 

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του in.gr, Ελένη Στεργίου η Ελλάδα έχει λάβει ήδη μέτρα ύψους 17 δισ. ευρώ και η ανάγκη κάλυψης στα ταμειακά διαθέσιμα είναι μεγάλη. 

Το νέο ραντεβού των ευρωπαίων ηγετών έχει προγραμματιστεί για αύριο και ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται κινούνται σε τρεις άξονες: δάνεια με χαλαρούς όρους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για την κάλυψη δαπανών υγείας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την απασχόληση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις επιχειρήσεις. 

«Στόχος είναι να αρχίσει η χρηματοδότηση στις αρχές Ιουνίου» συμπλήρωσε η Ελένη Στεργίου, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει από αυτά το δάνειο του ΕΜΣ έως 4 δισ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα SURE για την εργασία ένα ποσό 1,5 δισ. ευρώ. Τέλος, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα μπορεί να εκταμιευθεί ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ.